Terminaali 360 -halli puretaan kesäkuussa 2025

Me kaikki tiesimme, että tämä päivä on edessä, mutta epämieluisat asiat tuntuvat tulevan eteen aina odotettuja nopeammin. Nyt on kuitenkin tärkeintä keskittyä siihen, miten löytyy uusi paikka, jossa toiminta voi jatkua ja mahdollistaa “kaikenrenkaisten” ympärivuotisen harjoittelun jatkumisen pääkaupunkiseudulla.

Tämä on avoin kutsu ja avunhuuto ajatuksille, ihmisille ja teoille, jolla tulevaisuuden toiminnan jatkuminen turvataan

Terminaali360 on lajissaan ainoa sisäharjoittelupaikka, jossa kaikki eri skeittiparkkien lajit voivat harrastaa samaan aikaan ja tätä arvoa haluamme vaalia myös tulevaisuudessa.

Skeittaavat vanhemmat, skuuttaavat nuoret ja yli sukupolvien menevät perheet ovat voineet tulla halliimme samaan aikaan ja harrastaa yhdessä. 1800 neliömetrin tila ramppeineen, hyppyreineen ja street-alueineen, sekä Suomen ainoa bag jump (pehmeä ilmapatja) on mahdollistanut turvallisen alustan niin lajien ensi askeleisiin kuin kaikista vaativimpien hyppyjen harjoitteluun. Esimerkiksi skuuttauksen kansainvälistä huippua tavoittelevat suomalaiset ajajat edustavat enemmistönä Terminaalia kotipaikakseen kutsuvia urheilijoita. Terminaali on nähtävyys ja matkakohde, johon lajin harrastajat matkustavat ympäri Suomea ja aina Pohjoismaista ja Baltiasta asti.

Liiketoiminnallisesti hanke on koko ajan keikkunut veitsen terällä johtuen sen suuresta alkuinvestoinnista suhteutettuna lyhyeen elinkaareen. Yksityisellä rahoituksella ja riskillä hankittu parkki kohtasi heti alkuunsa haasteita, kun Espoon kaupunki veti pois tukensa hankkeelta. Seuraavaksi rakennuskustannukset pomppasivat Venäjän pakotteiden aiheuttamien raaka-aineiden kustannusten nousun takia. Ensimmäisen vuoden toimintaa vaikeutti jatkuvasti muuttuvat rajoitukset pandemian takia. Silti lajien harrastajat löysivät luoksemme ja nyt tiloissamme tapahtuu vuosittain noin 20.000 harrastuskertaa. Onneksemme myös Espoon nuorisopalvelut lähtivät tukemaan toimintaa v. 2022, jonka avulla olemme pystyneet tarjoamaan vitosen (5€) iltoja mahdollistaaksemme matalan kynnyksen harrastamista yhä useammalle. Olemme myös ylpeitä siitä, että halli on pystynyt työllistämään nuoria lajien valmennuksessa, kesäleirien ohjaajina sekä hallin operatiivisissa tehtävissä - monelle olemmekin olleet se ensimmäinen työpaikka. 

Paljon on tehty ja samalla tuntuu, että on jäänyt vielä tekemättä. Tänään ja tässä ajassa nuorten omaehtoisen liikunnan ja yhteisöllisten harrastusten tukeminen on tärkeämpää kuin koskaan. Yhteenkuuluvuus ja aktiivisuus ovat parasta lääkettä mielen pahoinvoinnille, yksinäisyydelle ja fyysisen liikunnan vähenemiselle.

Skeittaus, skuuttaus, rullaluistelu, bmx- ja maastopyöräily ovat uusia ja tulevia olympialajeja ja tarjoavat jo ensikokeilulla ainutlaatuisia onnistumisen ja innostumisen tunteita, jotka rohkaisevat harrastajia vaativampiin suorituksiin samalla, kun tuntee vauhdin ja eteenpäin vievän voiman kehossaan.

Vapaaehtoistyönä ja talkoohengellä olemme toteuttaneet Terminaalin projektin neljä ensimmäistä vuotta ja etsimme nyt uusia käsipareja, sponsoreita ja tukijoita jatkamaan toimintaa pitkälle tulevaisuuteen hyvinvoivan nuorison ja aktiivisen, iloisen ja fyysisen elämäntavan jatkumiseksi. 

Jaa, osallistu, vaikuta ja auta.

Terveisin

Lauri, Nora, Toni & Pekka

Terminaali360

Yhteystiedot:
Lauri Vassinen, lauri@terminaali360.com
Nora Lehtinen, nora@terminaali360.com
Toni Stigzelius, toni@terminaali360.com
Pekka Lehtinen, pekka@terminaali360.com, 050 3260003